California here we come!!! - Reisverslag uit Cairns, Australië van Veerle Krekels - WaarBenJij.nu California here we come!!! - Reisverslag uit Cairns, Australië van Veerle Krekels - WaarBenJij.nu

California here we come!!!

Blijf op de hoogte en volg Veerle

20 April 2008 | Australië, Cairns

Hallo allemaal,

Het einde van mijn reis hier in Australie is in zicht, want over drie dagen (woensdag) vlieg ik naar San Francisco!!!

Ik ben nu in Cairns, het noord-oosten van Australie, bij de Great Barrier Reef en ik vlieg morgen weer terug naar Sydney.

De laaste keer dat ik iets geschreven heb, was in 1770 en sindsdien heb ik weer een heleboel mooie en leuke dingen gedaan. Ik heb ook een Zwitsers meisje leren kennen en zij vliegt op dezelfde dag als mij vanuit Cairns, dus we hebben de laatste twee weken samen gereisd.
Toen ik in 1770 was, heb ik een Scooterootour gedaan. Iedereen kreeg een kleine motor en toen we hebben we een tour van 60 km gemaakt, echt geweldig.

De volgende stop na 1770 was Kroombit, cattle station. Dit is een hele grote farm. Ik heb hier paardgereden en tijdens het paardrijden moesten we 500 domme geiten bij elkaar drijven, het was hilarisch. Aangezien ik, in tegenstelling tot mijn moeder, geen grote fan ben van paarden vond ik het toch heel erg leuk. Mijn paard was het sloomste paard dat je je maar kan voorstellen en na 20 keer commando's geven, deed het eidelijk een stap voorwaarts en dan hield ze er weer mee op. Na het paardrijden hadden we een geiten rodeo. In een team van 3 moest je met een lasso een geit vangen en dan op zijn zij leggen en met een nepbrander, de geit branden. Je kan je voorstellen wat voor een hilarische taferelen dat met zich meebracht. "s avonds kregen we geleerd hoe je met een zweep dat speciale geluid moest maken en na een aantal keer proberen, kon ik dat geluid ook maken. Voordat we gingen slapen, moest iedereen nog op de mechanical bull en ik heb er welgeteld 2 seconden opgezeten! Ik kan nu bij het rijtje van mijn allergien weer iets nieuws erbij zetten: een boerderij, ik heb namelijk vanaf het moment dat we aankwamen totdat we vetrokken alleen maar geniest.

Na Kroombit gingen we richting Airlie Beach, waar iedereen een zeiltocht maakt op de Whitsundays Islands. Voordat ik aankwam in Airlie Beach, hield onze bus ermee op. Aangezien de bus er juist mee op moest houden in de middle of nowhere en zelfs de buschauffer met drie telefoons geen bereik had, was de enige optie, wachten en hopen dat er iemand zou stoppen. De meeste mensen die langsreden, dachten dat 'het langs de kant van de weg zitten' bij onze tour hoorden, dus de meesten mensen lachten heel vriendelijk, zwaaiden heel leuk en reden dan verder. Eindelijk na 2 uur wachten heeft een andere bus ons opgehaald en een half uur later in een mini- dorpje weer afgezet. Hier hebben we 5 uur op een andere bus gewacht. Rond 4 uur vertrok onze bus dan eindelijk richting Airlie Beach, maar het was nog een busreis van 7 uur. Ik was dus doodmoe toen we eindelijk aankwamen.

De volgende dag vertrok mijn zeilboot om 2 uur 's middags voor een drie daagse zeiltrip. Ik had genoeg 'sea sickness pills' ingeslagen, want boten en Veerle is geen goede combinatie. De Whitsundays waren geweldig en we hebben redelijk weer gehad, maar de groep was heel leuk en ik heb me goed vermaakt en ben gelukkig niet zeeziek geweest!

Na Airlie Beach ging de busreis richting Townsville, de een na grootste stad van Queensland, maar er was niks te beleven en ben dus ook maar 1 nacht daar geweest, want de volgende dag ging ik naar Magnetic Island. Dit eiland ligt zo'n 25 min per boot van de kust af en is heel mooi. Aangezien de Great Barrier Reef heel dicht aan de kust van dit eiland ligt, doen veel mensen hier een duikcursus. Mijn hostel hier was net een resort en het lag aan het strand met allemaal palmbomen. Ik ben hier 5 dagen geweest en 5 dagen was het strak blauwe lucht en 30 graden, heerlijk! Het enige wat je hier kon doen was aan het strand liggen of aan het zwembad.
Je mag hier in het noorden van Queensland nergens in de zee zwemmen, want er zijn verschillende scenarios waardoor je dood zou kunnen gaan, optie 1: opgegeten door een krokodil, optie 2: opgegeten door een haai, optie 3: gebeten worden door een box jellyfish(meest dodelijk kwal) of optie 4: je verzuipt gewoon omdat de onderstroom zeer sterk is. Je kan begrijpen dat ik niet eens mijn kleine teen hier in het water durf te steken! Gelukkig heb ik dit alles overleefd en kon ik mijn laatste busreis maken richting Cairns.

Op de weg tussen Townsville en Cairns zijn we gestopt bij een crocodile farm en heb ik een kleine krokodil en een slang vastgehouden, heel gaaf!

Eindelijk ben ik na 5 weken van reizen aan de Oostkust op mijn eindbestemming aangekomen, Cairns. Cairns is bekend voor de ligging aan de Great Barrier Reef en om het tropische klimaat. Het is een redelijk grote stad met enorm veel winkels en vooral souvenirswinkels. Ik ben hier nu een week en het was heerlijk om mijn hele tas uit te pakken en niet te hoeven zoeken naar kleren.

Afgelopen dinsdag ben ik gaan raften op de Tully River. Het was heel gaaf en soms zelfs een beetje heel spannend! De rivier was heel wild, omdat net het regenseizoen is afgelopen, dus heel veel water. Het duurde de hele dag en ik was blij toen ik weer heelhuids de boot uitkwam.
Afgelopen donderdag ben ik voor twee dagen naar Cape Tribulation geweest. Dit is een regenwoud ten noorden van Cairns. Het is heel speciaal want dit is het enige regenwoud ter wereld dat tot aan de oceaan komt. Het was te merken dat ik in het regenwoud was, ik heb nog nooit zoveel en vooral hele grote spinnen gezien. De meeste spinnen waren groter dan mijn hand. Ik was erg blij dat ik hier maar 1 nacht hoefde te slapen, want twee dagen lang heeft alles gekriebeld. Als je naar de wc ging was het niet de keuze welke wc geen enorme insecten had, maar de wc waar je enigszins kon bewegen zonder dat er iets op je sprong/kroop.

Gisteren heb ik gesnorkeld op de Great Barrier Reef, het was geweldig! Het was ongelooflijk hoeveel kleuren de vissen en het koraal hebben en het water was heel helder. Ik heb bijna alle vissen uit finding Nemo gezien, behalve Nemo (beetje jammer) en de kleuren zien er bijna hetzelfde uit als in de film. ongelooflijk!

De afgelopen 9 weken zijn omgevlogen en het was een geweldige ervaring en ik had het niet willen missen.

Ik heb heel veel zin in mijn volgede reis in Amerika en kan niet wachten om Hanneke en papa en mama te zien!!

Mijn foto's staan weer op

Dikke kus Veerle

• 20 April 2008 - 06:21

Christel Claassens:

Goedemorgen Veerle, het is zondagochtend 20 april 8.00 uur, ik check mijn mail en zie jouw bericht.
    Wat weer een leuke verhalen en geweldige ervaringen die je hebt meegemaakt, en mooie, leuke foto's
    En nu op naar het volgende avontuur, je ouders en je nichtje ontmoeten.Wat zul je blij zijn.
    Nog een fijne tijd in de States en kom veilig terug in Limbricht.
    Groeten van Joost en Christel

• 20 April 2008 - 07:56

Meriam:

heej veerle,
    wat een advonturen.. sjeemig... super leuk!!van het ene mooie stukje land naar het andere!!
    heel veel plezier je laaste dagen daar en succes met je vliegreis naar San Francisco!!
    x

• 20 April 2008 - 08:45

Miriam:

he veerle,
    wat goed dat je paard hebt gereden! Nu kunnen we samen een keer gaan hobbelen!
    veel plezier in de usa,

x miriam

• 20 April 2008 - 10:05

Ellen:

He Veerle, ik krijg al angst bij de verhalen over die spinnen...verder klinkt het allemaal weer geweldig! Have fun in de USA. Liefs Ellen

• 20 April 2008 - 12:31

Elsemieke:

Ha lefgozer!
    Het klinkt allemaal even leuk en mooi, top! Nog eventjes goed genieten in Australië (we kunnen het niet vaak genoeg zeggen met z'n allen) en dan op naar het volgende avontuur in the USA! Goede reis!
    xx

• 20 April 2008 - 12:41

Marlou:

Hoi Veerle
    Echt leuk om al je spannende avonturen te volgen. Wat heb je al veel gezien en gedaan. Goede reis naar the States en veel plezier in deel twee van deze super-reis!!

Xx Marlou en Frank

• 20 April 2008 - 13:19

Caroline:

he veerle,

Wat een avonturen en geweldige dingen heb je daar gedaan!! ik hoop dat er veel foto's/filmpjes zijn van outback Veerle, met geiten, rodeos en krokodillen!!

Een hele goede vlucht en hopelijk net zoveel mooie avonturen in the US of A!

liefs C

• 20 April 2008 - 16:20

Saskia:

Hoi Veerle! De titel van je berichtje geeft mij alweer heimwee ;). Wat een avonturen zeg. Ik hoop dat je een ontzettend gave tijd hebt in Californie. San Francisco is een supergave stad, maar ook Zuid-Californie (mijn 2e thuis ;) hihi) heeft enkele pareltjes, mocht je daar nog langsgaan, zoals bijv. Santa Barbara. Het weer is daar iig om te smullen. Geniet ervan en tot snel!

PS: Als je Nemo wil zien, moet je naar Seattle gaan naar het aquarium, daar was een kleine Nemo tank, ik had daar de grootste lol mee! ;) hihi.

• 20 April 2008 - 18:31

Judith:

Hey Meissie!!,

Wat een verhalen! Heerlijk om je zo te horen genieten! En zo geweldig omdat ik weet hoe mooi het daar is!!!Met die reisverslagen van jou, beleef ik ook weer een beetje die reis!
    Nog ontzettend bedankt voor je leuke kaartje!! het staat heel mooi op de vensterbank van mn nieuwe huisje!! Je moet maar heel snel langskomen als je weer terug bent in ons kikkerlandje!!
    Lieve Veerle, geniet nog maar lekker van je reis!! Het is een hele levenservaring!
    Tot snel!
    Kus
    Judith

• 20 April 2008 - 18:36

Truus :

Wat een avontuurlijke verhalen en mooie foto's. Wat fijn voor je om Tjeu,Bertien Hanneke en familie te ontmoeten.
    Dit is een leuke onderbreking midden in je vakantie. Nog een fijne tijd en gezond en wel terug in Limbricht.

Groeten van Truus,Pierre,Sven,Randi,Lara en Jesse.

• 20 April 2008 - 18:57

Jonny:

Hallo leef Veerle,
    Wat jij allemaal meemaakt!
    Heb net met Hanneke gebeld: zij verheugd
    zich erg op jullie komst! Een fijne tijd
    in Californie.
    Goede reis naar het oosten.
    Groeten van Jac. en Jonny.

• 21 April 2008 - 07:15

Bastienne:

Hallo Veerle,
    Vandaag ben ik een beetje ziek en hoef niet naar school. Daarom heb ik samen met mama jouw foto's bekeken. Ik vind het leuke foto's. Vooral de foto's van de krokodillen vind ik heel erg leuk. Die van de haaien zijn ook leuk maar wel spannend. Waarom heb je geen bril op bij het surfen? Ik herkende je niet. Nog heel veel plezier en doe in Amerika de groeten aan tante Hanneke van mama, papa en natuurlijk van mij.

Dikke knuffel,
    Bastienne

• 21 April 2008 - 08:18

Ien:

Ha Veerle, Zo te horen gaat alles goed daar! Was weer een geweldig verhaal en heb net weer uitgebreid foto's zitten kijken (jaja, een zeer goede reden om even niet aan mijn scriptie te werken)! Geniet nog van je laatste dagen down under en dan op naar het volgende avontuur! xx Ien

• 21 April 2008 - 19:07

Mari:

Haai Krekeltje,

Wat een avonturen weer! En niet te geloven dat er al weer meer dan 2 maanden om zijn sinds je vertrek. Volgens mij heb je het enorm naar je zin gehad, maar ook wel zin om nu naar de US of A te gaan! Doe ze daar de groeten van me en niet in de Grand Canyon vallen he!

Kus Mari

• 21 April 2008 - 20:15

Helene:

liefste Veerle
    Wat een prachtige foto's en een geweldige belevenissen voor jou, geniet van al die mooie dingen deze laatste dagen Down under. Een heel goede reis en een fijn weerzien met de mam en pap en Hanneke. Hier is alles paletti, Keano groeit en kruipt en rolt, heeeerlijk.
    Heel veel plezier Wim en Helene

• 22 April 2008 - 17:35

Liesbeth:

Hoi Veerle, we zitten in hetzelfde vliegtuig als je ouders! Zien we je vrijdag? Groetjes Lies en Edmond

• 24 April 2008 - 18:23

Yvon:

Deze reis is een groot avontuur. Prachtig om je verhaal te lezen. Een heerlijk weerzien dadelijk met je ouders, nog een fijne tijd in Amerika en groetjes voor jullie drietjes, adië wa.......... En nu verder genieten van je vakantie. Yvon,

• 25 April 2008 - 11:06

Collega's Van Tjeu:

Hallo Veerle,
    Wij, collega's van je vader, hebben erg genoten van je reisverslagen over Australie. Als het goed is zit je nu in San Fransisco en zijn je ouders nu ook onderweg daar naar toe. We zien uit naar nieuwe reisverslagen uit de USA. Zet ook een paar foto's en eventueel ankdotes over je Pa op de site. Doe de groetjes aan "Hoe heisj het" en let een beetje op hem. Doe ook de groeten aan je moeder, ook voor je zelf natuurlijk.

Paultje, Spook, motormuis en Ankie. Hans is zoek.

• 28 April 2008 - 13:57

Jantiene:

Hoi zus,

Hier zitten Salik en ik dan alleen thuis... en het regent hier ook weer, de zomer heeft maar 2 dagen geduurd!
    Heel veel plezier met papa en mama en natuurlijk ook bij Hanneke en Jason! Geniet van jullie reis door California en omstreken... Voor je het weet ben je weer thuis! Dikke kus aan jullie allemaal, Jantiene en Salik

ps. Zeg maar tegen papa dat het huis nog staat en de auto nog rijdt! En Tinkerbell leeft ook nog steeds! ;)

• 03 Mei 2008 - 10:50

Jacqueline:

Enne, hoe bevallen de States?-x-
    ps.Bij deze zet ik "geit vangen met lasso" op het lijstje met dingen die ik ooit gedaan moet hebben geloof ik.

• 03 Mei 2008 - 12:41

Helen:

Hallo Veerle,
    Ik hoorde van Helene over deze site maar ze wist niet meer uit haar hoofd hoe deze heette.
    Heb hem uiteindelijk gevonden.
    Heel fijn om lezen dat je het naar je zin hebt.
    Ik geloof dat ik eerder in het ziekenhuis zou zijn beland dan dat ik een keuze uit een van je genoemde wc's zou hebben gemaakt.
    Nog heel veel plezier in Amerika en doe mama en papa de groeten.

Helen

• 03 Mei 2008 - 20:12

Tante Riet:

Zaten liesbeth en edmond in hetzelfde vliegtuig naar san francisco als tjeu en bertine? Samen met de peetoom. Fijne tijd bij hanneke.