Zon, Zee & Strand
Blijf op de hoogte en volg Veerle
01 April 2008 | Australië, Airlie Beach
Hallo lieve mensen,
Het is alweer bijna 3 weken geleden dat ik een verhaal heb geschreven, dus het is weer tijd om weer eens wat te vertellen!
Ik ben nu in het plaatsje genaamd: 'Town of 1770' en het is de plaats waar Captain Cook in 1770 voor het eerst voet op Australische aarde zette. Het is een heel klein en schattig plaatsje en ik blijf hier 3 dagen om lekker te relaxen.
Maar voordat ik hier aankwam heb ik al veel dingen gezien aan de oostkust.
De laatste paar dagen in Sydney waren heel leuk en ik ben naar de Blue Mountains geweest, heel mooi en indrukwekkend. De laatste zondag in Sydney was het St. Patricks day en er was een grote Ierse parade, heel grappig en je zou bijna denken dat er geen enkele Ier meer over is in Ierland, want ik heb nog nooit zoveel Ieren bij elkaar gezien!
Maandag morgen vertrok mijn bus richting surf camp, waar ik dinsdagmorgen om 7.00 mijn eerste surfles had. De surfles was vermoeiend, maar helemaal geweldig en ik heb dan ook in Byron Bay (volgende stop met de bus) drie dagen surfles genomen. Byron Bay is een heel mooi en gezellig plaatsje, waar alles om surfen draait. Na drie dagen surfles kan ik eindelijk staan op het board en heb ik op meerdere plaatsen blauwe plekken en heel veel schaafwonden, maar dat was het zeker waard!!!
Na 5 dagen in Byron Bay te hebben doorgebracht, ging mijn reis richting Surfers Paradise. Naar aanleiding van de naam 'Surfers Paradise' dacht ik dat ik het daar geweldig zou vinden, maar het was echt niet leuk daar en gelukkig bleef ik maar 1 nacht. Surfers Paradise is heel commercieel en bestaat vooral uit wolkenkrabbers met alleen maar souvenirs winkels en een groot strand, er is niks te zien daar. Gelukkig ging de reis de volgende dag richting Brisbane, waar ik 4 dagen heb doorgebracht. Brisbane is een leuke stad, maar er is niet veel te beleven en niet veel te zien. Ik ben dan ook 1 dag naar de Australien Zoo geweest oftewel de 'Steve Irwin Zoo'. Dit was echt de moeite waard en ik heb kangeroes en olifanten gevoerd en een koala geaaid.
Op woensdagmorgen vertrok mijn bus weer naar het yuppie plaatsje Noosa. Hier wonen de rijke Australiers en dat is ook te merken. De meeste huizen/appartemenen kosten een paar miljoen dollar, maar het is er heel mooi en het strand is prachtig. Ik sliep in een super mooi hostel, het was een oud landhuis met een hele grote veranda en hele mooie kamers.
Jammergenoeg bleef ik hier maar 1 dag, omdat ik mijn bus niet kon omboeken, omdat het heel erg druk is met de bussen en je minstens 2 weken vantevoren je bus moet boeken.
Na Noosa ben ik naar Harvey Bay gereisd, dit is de plaats waar de boot vertrekt naar Fraser Island (grootse zandeiland ter wereld).
Vrijdag ochtend begon de dag met een instructie over de Self-drive expeditie op Fraser Island. Je wordt in een groep met 9 mensen ingedeeld en je krijgt een 4WD jeep mee en een kaart en dan mag je je de volgende drie dagen vermaken op het eiland. Toen we op het eiland aankwamen, scheen de zon nog heel mooi en het was nog allemaal heel leuk. Rond een 1 uur 's middags begon het eningszins te druppelen en dit ging binnen 5 minuten over in een stortbui en deze stortbui eindigde de volgende dag rond 3 uur 's middags. Aangezien je geen hostel hebt op het eiland, maar in een tent op het strand moet slapen, was de eerste nacht niet echt een succes. Ik denk dat ik hetzelfde effect had gehad, als ik met mijn slaapzak in het meer was gaan slapen, want ik dreef letterlijk in een kletsnatte slaapzak door de tent en aangezien het een zandeiland is, plakte overal het zand aan je. Er waren ook geen toiletten, dus je moest gewoon ergens buiten in de bush bush naar de wc en in de stromende regen is dat ook 1 groot avontuur, aangezien het toiletpapier al kletsnat is, voordat je ook maar je broek naar beneden hebt. Ook het koken was een uitdaging, want het zeil dat we boven ons moesten hangen, lekte als een zeef, dus je werd nog drijfnat en ergste was dat je overal zand had, in je eten, je drinken, overal! De enige oplossing was om maar zoveel mogelijk goedkope wijn te drinken en vergeten dat het regende! De volgende ochtend regende het nog steeds en hebben we alles kletsnat moeten opruimen, je kunt nagaan hoe lekker het rook in de jeep en hoe gelukkig iedereen keek.
Maar na heel veel gebedjes, kwam 's middags toch de zon door en is het prachtig weer geweest en de volgende nacht, was dan ook geweldig met een supermooie zonsondergang aan zee en wakker worden met het geluid van de golven.
Toen we weer terug waren in Harvey Bay hebben we ons meteen gedoucht, want dat kon niet voor drie dagen en hebben we vooral gelachen over onze ellende in de regen!!
Zoals ik al eerder zei, ben ik nu in 1770. Ik heb gisteren gezeekayakt (is dit een woord?) en ga ik morgen op een kleine soort van Harley Davidson met hoog stuur op kangeroetocht.
Komend weekend ga ik drie dagen zeilen op de Whitsundays Island, het moet geweldig zijn, dus ik kijk ernaar uit.
De tijd vliegt hier voorbij en ik kan niet geloven dat ik over drie weken al naar Amerika vlieg!!
Mijn foto's staan weer op:
Dikke kus Veerle
Maar voordat ik hier aankwam heb ik al veel dingen gezien aan de oostkust.
Mijn foto's staan weer op:
Dikke kus Veerle
01 April 2008 - 06:34
Steffie:
Zucht, hoe jaloers kun je een mens maken zeg... Klinkt weer fantastisch! Ben je mijn zusje nog tegengekomen? ;) Die reist ook langs de Oostkust momenteel. En had ook erg slecht weer op Fraser. Veel plezier op de Whitsunday Islands, daar had ik toen slecht weer, maar het was toen al geweldig!
Hier is het deze week ook een beetje mooier weer, hoop dat het zo blijft, want zondag is de Varsity (die gaat Saurus winnen trouwens ;)).
Daaag, xxx Steffie -
01 April 2008 - 06:37
Bianca:
Ha Veerle!
Erg indrukwekkend allemaal! Leuk dat het je zo goed bevalt! (Maar wie zou dit niet goed bevallen denk ik dan..)
Je bent dus een echte surfbabe met blauwe plekken geworden! Mooi is dat!
haha
He, geniet ervan en tot je volgende avontuur maar weer!
Liefs Bianca -
01 April 2008 - 07:56
Ilse:
Wooow, Veer, klink geweldig! Heb even je foto's bekeken en het ziet er ook nog eens geweldig uit. :)
kus uit Nederland,
Ilse -
01 April 2008 - 11:47
Jacqueline:
Hey die Veerle,
Best leuk om te kunnen zeggen dat je in 1770 bent. Mooi verhaal weer hoor! En respect voor je doorzettingsvermogen bij het surfen.(heb het ook wel eens geprobeerd, doodvermoeiend...) Geniet van je laatste weekjes in Australie!
-x-Sjakie -
01 April 2008 - 14:29
Jonny:
hoi veerle, wat een avonturen!
wij zitten momenteel in eindhoven, en passen vijf dagen op daan en stef! ook hier kan het regenen, maar dat wist je al! Irma en PP zijn vijf dagen met collega's naar Kaprun in Oostenrijk [ook Hanne en Erik]. Zij hebben meer geluk met het weer: strak blauwe lucht, veel zon en veel sneeuw! Zij komen over een half uur thuis, dan gaan wij weer naar Sittard en is Jac. op tijd terug voor zijn bridgen! Veerle, nog een fijne reis verder en tot een volgend bericht!groeten en liefs, jonny. -
03 April 2008 - 08:39
Mari:
Krekeltje!
Mijn god, wat klinkt het allemaal super. Echt, je maakt het allemaal mee, van stortbuien tot briljant weer...en heb je je surf dude al te pakken?!;-)
Anyway, wij missen je natuurlijk nog steeds hier...vooral op verjaardagen en als we plannen aan het maken zijn voor koninginnedag etc...maar dat mag de pret niet drukken!
Blij te horen dat je gelukkig veel hoogtepunten hebt tussen de vervelende regenbuien door! Mooie foto's ook weer, goede afleiding tussen het studeren door.;-)
Geniet ervan,
X Mari -
04 April 2008 - 09:38
Hanne En De Mannen:
Hey Veerleke,
Geweldig weer al die verhalen en activiteiten, maar wat een ellende met die ontzettende stortbui. Ach heb je dat ook weer meegemaakt ;-0.
Wij zijn inderdaad net terug uit Kaprun, tante Jonny schreef de snelle samenvatting maar wij hebben een monsterrit naar Oostenrijk gehad. Al bij het eiertuppe bij Liesbeth begon het keihard te sneeuwen. Wij zijn vandaaruit gaan rijden en zijn om half 10 'savonds ingesneeuwd in Koln...ongelooflijk, 200 km van huis en wij maar denken dat we tot munchen konden komen. Ook de volgende dag begon het goed, maar ipv 12uur munchen werd het 15uur en werd het half 8 eindelijk in kaprun. Daarna ging het beter en werd het inderdaad ook nog stralend blauw en zit ik nu weer met een vervelde neus op kantoor. Wel wederom super gezellig met Irma en pé en alle collega's.
Jantiene is weer bijna terug in nederland, gezellig hoor.
Hé geniet nog maar lekker daar, ik kijk snel weer voor de verhalen!
Groetjes Hanne en de mannen -
04 April 2008 - 18:48
Tante Riet Oom Hans:
Wat is het geweldig om dit allemaal te kunnen zien. Hier alles grijs en regen. Zou een slecht weekend worden. Heel veel groetjes en genieten. -
08 April 2008 - 09:20
Lies En Ed:
Hoi Veerle,
Leuk hoor, zo'n reisverslag. Heel veel plezier nog in Australie en als je ons ziet lopen over twee weken in San Francisco, dan geef je maar een gil.
Liefs,
Lies en Ed -
09 April 2008 - 09:55
Jos:
Krekels,
Hoest ermee?? Heb eigelijk alleen maar slechten excuses waarom ik niets van me heb laten horen. Topfoto's zeg, krijg meteen zin om je achterna te reizen. Hier is het weer nog steeds niet echt optimaal. Je slaat weinig over zie ik, Zeilen, surfen, motors... Echt super!
Nog heel veel plezier en ben alweer benieuwd naar de volgende stories.
Jos -
11 April 2008 - 11:40
Collega's Van Papa:
We genieten iedere keer als er een nieuw verhaal en foto's verschijnen.Het is mooi om te zien in welke gebieden dat je zit.We blijven je volgen en veel plezier
in Amerika. Groetjes afd. incasso Essent. -
14 April 2008 - 14:13
Suus:
Ben nog steeds jaloers op je! Geloof wel dat je het echt naar je zon hebt he! Super!
dikke x suuske -
16 April 2008 - 19:18
DIPPS:
Hoi Veerle,
Nog even een berichtje voordat je de Pacific overvliegt naar mijn lieve kleine zusje, Jason en onze nichtjes. Met ons alles uitstekend. Morgen gaat Daan twee dagen op kamp dus die stuiterd nu al door het huis. Stef wil ook graag mee maar begrijpt nog niet helemaal waarom dat niet kan. Leuk dat je in Byron Bay bent geweest, heb ik zeer goede herinneringen aan, en dat je het paradijs van de WhitSundays nog kunt meemaken, geweldig.
Nog een leuke week in Aussie-land en een goede vlucht naar de States.
Liefs, Irma en de boys.